Aktivitetsdag for barn 6-9 år

Lørdag 26 april var det klart for aktivitetsdag for barn mellom 6-9 år, som i år ble arrangert av Salhus turn. Av ca 350 barn fra 12 idrettslag stilte Åsane turn med 31 barn og 3 instruktører.

Under følger referat fra trenerne


Vi møttes til felles oppvarming inne i Åstveithallen, der vi øvde inn bevegelser til to sanger som vi skulle vise under oppvisningen senere på dagen. Barna tok bevegelsene fort og etter ½ time var vi klare for første post.

Her ble det stjerneorientering, der barna fikk kart/bilde av området og merket en post. Oppgaven på posten var regnestykker som 3+1, svaret skulle skrives på et eget ark. Når en post var ferdig kom de tilbake til start og byttet til et nytt kart. Dette syntes barna var gøy, og mestringsfølelsen ble stor for alle.

På andre post fikk vi prøve klatrestativet/pyramiden ute på plassen. Mange av barna klatret helt til topps, en av trenerene fant også veien til toppen.

På tredje post fikk vi teste ute trampolinen og leke i ballbingen. Herfra var det ikke alle barna som ville videre til neste post 🙂

På fjerde posten var det kulekast og lengdehopp. Barna fikk kaste med en tung kule og lengste kast var på over 2 meter. I lengdehopp hoppet barna godt over meteren.

Lunsjen spiste vi ute i finværet – skiver, vafler, muffins og kake gikk ned på høykant sammen med litt drikke.

Etter lunsj var vi inne i hallen, her skulle vi få prøve mange forskjellige turnøvelser. Alle barna fikk prøve nye øvelser og apparater de ikke tidligere har prøvd. Mestringen var stor og barna gjorde stor framgang på noen runder.

Til oppvisningen byttet alle barna til like stevne t-shorter og vi marsjerte inn sammen med de andre barna. Alle barn fikk vist seg fram på alle postene inne og alle gymnastene avsluttet med å vise de to dansene på slutten.

Vi trenerne vil takke for en flott dag sammen med barna og håper at enda flere vil være med til neste år.

Hilsen

Lene, Vibeke og Tiril

Dette innlegget ble publisert i Informasjon. Bokmerk permalenken.